Offerte aanvraag

offerte aanvraag

 

Het offertemandje is op dit moment leeg.
U kunt toevoegen door hiernaast te klikken op 1 v/d produktgroepen naar producten uitgaat. Vul daarna bij de afgeleide producten van uw keuze de keuze in en klik daarna op de offerte" wordt later automatisch uw offerte gemaakt. Vul als u uw naam, e-mailadres en toekomstige aankondigingen in en klik op verzenden. Uw aanvraag wordt nu geplaatst en binnen 24 uur (werkdagen) krijgt u een vrijblijvende offerte van ons in uw e-mail.

Verlanglijstje vrijblijvende offerte aanvraag:

Productnaam Aantal

Bijpass/drukverschilregelaar

Bijpass/drukverschilregelaar
Bijpass/drukverschilregelaar

Productomschrijving

  • Het bypass-ventiel is een proportioneel werkend ventiel dat wordt geregeld door drukverschil. Het is voorzien van een direct afleesbare instelschaal, is instelbaar van 0 - 0,5 Bar (maar fabrieksmatig ingesteld op een verschildruk van ca 100 mBar).
  • De nauwkeurig gedimensioneerde veer van edelstaal garandeert een zeer precieze regeling.
    Het bypass ventiel voorkomt een ongewenst grote stijging van de druk in de leidingen
    De toepassing van een bypass ventiel is vooral aan te bevelen bij een combinatie vloerverwarming aangesloten op een HR-ketel.

Wanneer een bypass-ventiel toepassen?

Bij gebruik van vloerverwarming (maar ook bij bijvoorbeeld thermostatische radiatorventielen) op een HR-CV-installatie is het aan te bevelen om een automatische verschildrukregelaar (ook bypass-ventiel genoemd) te plaatsen.
Indien er geen bypass-ventiel wordt toegepast, zal de druk in de aanvoerleiding naar de vloerverwarmingsverdeler te hoogkunnen oplopen. Bij toepassing van een bypass-ventiel wordt voorkomen dat de druk te hoog oploopt: een extra veiligheidsmaatregel.

Een bypass is nodig wanneer de gehele installatie uit thermostaatkranen en/of een vloerverwarmingsverdeler bestaat: zeker wanneer het een HR-ketel betreft (veel fabrikanten geven dit in hun handleiding reeds aan)
Is er geen bypass-ventiel aanwezig, dan moet er altijd een radiator aanwezig zijn met een gewone kraan. Deze dient altijd open te staan om de doorstroming te waarborgen. Dit om de druk in de leidingen niet te hoog te laten oplopen.
Op de vloerverwarmingsverdeler zit altijd een thermostaatkraan. Wanneer deze dicht staat en er staan geen radiatoren meer open met een gewone kraan, dan zal er geen doorstroming meer zijn: resultaat is dat de ketel een storing zal melden.

Gebruikt u in de woning thermostaatkranen?
In dit geval zal de bypass gemonteerd moeten worden om de doorstroming te garanderen.

Voordelen van het toepassen van een bypass-ventiel

  • overbelasting van de pomp wordt voorkomen
  • doorstroming naar de ketel verloopt rustiger
  • stromingsgeluid wordt verminderd
  • voorkomen van ongewenste stijging van de druk in de leidingen

Werking van het bypass-ventiel

Bij een vermindering van de warmtevraag (bijvoorbeeld door gelijktijdig sluiten van thermostaatkranen en verdeler van de vloerverwarming) kan er een stijgend drukverschil ontstaan in de aanvoer- en retourleidingen.
In dat geval opent de klep in het bypass-ventiel en wordt een tehoge druk in één van de leidingen voorkomen.
Het bypass-ventiel opent als het drukverschil tussen aanvoer en retour groter wordt dan de ingestelde druk. De druk is fabrieksmatig ingesteld en hoeft in de regel niet gewijzigd te worden.

Het bypassventiel wordt gemonteerd tussen aanvoer- en retourleiding: de pijl op het huis moet naar de retour wijzen.

Technische gegevens:

  • Aansluiting: Klem
  • Aansluitmaat: 22 mm
  • Instelbaar: Ja, Instelbereik: 10 kPa
  • Maximale bedrijfstemperatuur: 110°C.
  • Maximale werkdruk: 4 bar (Instelling af fabriek: 0,2 bar)
  • Oppervlaktebescherming: Vernikkeld (diverse uitvoeringen mogelijk)
  • Uitvoering: Haaks
Artikelnummer Productnaam Prijs (incl. BTW) Aantal
2785 90 gr. 22 x 22 knel, instelbaar op aanvraag