Offerte aanvraag

Verlanglijstje offerteaanvraag

 

Het offertemandje is op dit moment leeg.
U kunt produkten toevoegen door hiernaast te klikken op 1 v/d produktgroepen waarnaar uw interesse uitgaat. Vul daarna bij de produkten van uw keuze de gewenste aantallen in en klik daarna op "ïn offerte" Zodoende wordt automatisch uw verlanglijstje voor uw offerteaanvraag gemaakt. Vul als U klaar bent uw naam, email adres en eventuele opmerkingen in en klik dan op verzenden. Uw offerteaanvraag is nu geplaatst en binnen 24 uur (werkdagen) krijgt uw een vrijblijvende offerte van ons in uw email.

Verlanglijstje vrijblijvende offerte aanvraag:

Productnaam Aantal

Waterslagdemper

Waterslagdemper
Waterslagdemper

Productomschrijving

De klap die men waterslag noemt, komt voort uit druk verandering. In de waterleiding staat het stilstaande water onder druk: deze ‘statische’ druk is naar alle kanten gelijk. Als het water gaat stromen, verandert de statische druk in een ‘dynamische’ druk. Als een verandering van dynamische naar statische druk (soms ook omgekeerd) erg snel gaat, kan dat met een klap gepaard gaan. De waterslag kan de leidingen en aangesloten toestellen in trilling brengen en (op den duur) zelfs beschadigen. Waterslag kan worden veroorzaakt door een snel sluitende kraan en ook door bijvoorbeeld een magnetisch ventiel, zoals dat in een (af)wasmachine kan zitten.

Waterslag

Waterslagdemper

De kans op waterslag is onder meer afhankelijk van de constructie van de kraan. Om de installatie tegen waterslag te beschermen, moeten de leidingen goed worden vastgezet, moet u de kranen wat langzamer open en vooral dicht doen, en kunt u in het uiterste geval een waterslagdemper aanbrengen, maar niet op de warmwaterleiding. De belangrijkste reden voor dit laatste is dat er bij een geiser het gevaar bestaat dat hij door de in de waterslagdemper opgebouwde druk blijft nabranden of zelfs ontvlamt; bij een boiler bestaat het gevaar dat de waterslagdemper de functie van de ontlastklep ovemeemt, met het risico dat deze faalt als hij in werking moet treden. De demper moet zo dicht mogelijk bij het tappunt komen.

Artikelnummer Productnaam Prijs (incl. BTW) Aantal
5135 incl aansluit T-stuk 3/4'' bi x 3/4'' bui op aanvraag